Bosnalijeku odobren izvoz na tržište Unije

Autor: Poslovni dnevnik , 28. siječanj 2020. u 22:00
Uskoro slijede konkretni poslovi na EU tržištu

Dobiven certifikat za pogon koji proizvodi tekuće i polučvrste lijekove.

Bosnalijek, najveća BiH farmaceutska kompanija, uspješno je završila proces dobivanja certifikata EU GMP za pogon proizvodnje tekućih i polučvrstih lijekova, koji je otvoren prošle godine, javljaju Nezavisne novine.

Time je osigurano da se u potpunosti može koristiti puni kapacitet novog pogona, u čiju izgradnju je uloženo 50 mil. KM (oko 25 mil. eura), a čiji je najveći godišnji obujam proizvodnje 34 milijuna pakiranja tekućih i polučvrstih lijekova, što je pet puta više u odnosu na dosadašnje kapacitete.

Uspješnim certificiranjem novog pogona, cjelokupan proizvodni proces u Bosnalijeku usklađen je s pravilima i smjernicama EU GMP, što znači da su ispunjeni uvjeti da se svi proizvodi mogu plasirati na tržište Europske unije.

Bosnalijek od ranije posjeduje slične certifikate koji mu osiguravaju izvoz na tržište zemalja na čak tri kontinenta. Nedim Uzunović, direktor kompanije, ističe kako će nakon dobivanja ovog certifikata vrlo brzo uslijediti i prvi konkretni poslovi na tržištu Europske unije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close