Grad dobiva 101 novi autobus, smanjuje se starosna struktura

Autor: Poslovni dnevnik , 25. prosinac 2019. u 10:24
EBRD daje 7 mil. eura za nove autobuse

Iz gradskog proračuna plaćen je 71 autobus, dok će 30 biti kupljeno kreditom EBRD-a.

JGSP Novi Sad, javni gradski prijevoznik u najvećem vojvođanskom gradu, nedavno je pustio u promet 13 novih autobusa na stlačeni prirodni plin (CNG), a nove isporuke vozila kojima će se obnoviti vozni park te kompanije očekuju se sljedeće godine, pišu Večernje novosti.

Zato je gradski prijevoznik od Skupština grada Novog Sada zatražio da odobri uvjete za zaduživanje, kako bi se s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) mogao zaključiti ugovor o kreditu vrijednom 7 mil. eura za kupovinu 30 novih autobusa s pogonom na CNG.

Kroz taj investicijski projekt sljedeće godine bit će kupljeno 25 običnih i pet zglobnih autobusa, također s pogonom na CNG.

"Kompanija je 2019. godine nabavila osam autobusa srednje veličine i 13 običnih autobusa s pogonom na CNG i provela postupak javne nabave za 30 običnih i 20 zglobnih autobusa, čiji je rok isporuke ožujak 2020. godine", rečeno je u obrazloženju prijedloga odluke o kojoj će raspravljati gradski vijećnici.

Kada se tom broju od 71 autobusa, čija se nabava financira iz ovogodišnjeg gradskog proračuna u iznosu od dvije milijarde dinara, doda navedenih 30 autobusa koji će biti nabavljeni pomoću kredita EBRD-a, vozni park JGSP-a bit će obnovljen za ukupno 101 vozilo, čime se smanjuje starosna struktura autobusa sa sadašnjih 13,7 na 6,7 godina.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Clickbait.. moras otvoriti tekst da bi vidio da se radi o Novom Sadu

New Report

Close