Uvođenje HACCAP sustava, ISO sustava, dobre proizvođačke, dobre laboratorijske prakse i sličnim sustavima upravljanja kvalitetom, veterinarske ambulante, služba pregleda i kontrola čine kompletan sustav Bioinstituta.
Piletina, svinjetina, mljeveno meso i mnogi drugi mesni proizvodi iz Lidlove ponude pakirani su na način koji onemogućava onečišćenje i garantira svježinu, s vidljivom deklaracijom i rokom trajanja. Meso se u Lidl dostavlja svakodnevno, i to u neprekinutom hladnom lancu. Osim toga, Lidlovo meso podliježe redovitoj kontroli proizvodnog procesa, a sve ovo čini ga sigurnim za konzumaciju.
Prvi signali u detektiranju svježine i kvalitete mesa svakako su miris, izgled, boja, tekstura i u konačnici okus mesa. Međutim, osim vjerovanja svojim osjetilima, posebnu pažnju bismo trebali posvetiti provjeri da je meso koje kupujemo prošlo sve potrebne kontrole kvalitete u ovlaštenom laboratoriju, da je pravilno i vidljivo deklarirano i pakirano na način koji čuva svježinu te da je dostavljano na prodajno mjesto u tzv. neprekinutom hladnom lancu udovoljavajući, između ostalog, i odrednicama HACCP sustava.