Mljevenom keksu dodajte mlijeko i liker pa promiješajte. Zatim dodajte pistacije i rastopljeni maslac, promiješajte i uspite u nauljen kalup za torte Ø22 cm. Dobro utisnite da dobijete jednoličnu podlogu i stavite u hladnjak na 20 minuta da se podloga stisne. Malinama dodajte šećer, 2 žlice vode i zagrijte do vrenja. Kuhajte nekoliko minuta da dobijete umak, a zatim ocijedite preko sitnog sita da uklonite sjemenke (100 ml). Pire od malina ostavite da se ohladi. Za kremu u mlijeko uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom. Dodajte pire od malina i nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom. Mousse kremu odmah nanesite na pripremljenu podlogu i poravnajte. Nakon što nanesete prvu kremu, tortu držite u hladnjaku 10 minuta pa pripremite drugu kremu da se slojevi ne pomiješaju. Za drugu kremu, mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite sadržaj vrećice i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom.
Sastojci:
180 g mljevenog keksa, 60 g maslaca, 4 žlice mlijeka, 2 žlice voćnog likera (Maraschino), 50 g mljevenih pistacija
Krema 1: 300 g malina, 1 žlica šećera, 1 Dolcela mousse okus vanilija (85g), 250 ml hladnog mlijeka
Krema 2: 1 Dolcela mousse okus vanilija (85g), 250 ml hladnog mlijeka, 100 ml slatkog vrhnja, maline za ukrašavanje torte
POSLUŽIVANJE: Mousse kremu nanesite na prvu kremu i poravnajte. Tortu stavite u hladnjak barem 1 sat.
SAVJET: Za pripremu ove torte upotrijebite tamnije kekse, integralne ili Speculas.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE