Uz goste iz zemalja regije na Zlatiboru sve više Kineza

Autor: Poslovni dnevnik , 31. srpanj 2019. u 21:59
Turisti mogu uživati u brojnim sadržajima

Zabilježen je i porast broja posjetitelja iz Nizozemske, Njemačke, Austrije, Mađarske i Rusije.

Zlatibor je jedna od najposjećenijih destinacija u Srbiji, broj gostiju stalno raste, a 2018. godine ostvareno je 12% više noćenja nego godinu ranije. 

"Ova ljetnja sezona trebala bi biti još bolja", rekao je Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor (TOZ) za Danas.

"Domaći gosti dominiraju u strukturi turista na Zlatiboru, ali broj stranaca raste iz godine u godinu. Sada oni čine 30% od ukupnog broja naših gostiju. Tradicionalno, najviše stranaca dolazi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Primjetan je porast broja turista iz Kine i oni su dostigli broj gostiju iz regije, tako da je moguće da će Kinezi uskoro biti naši najbrojniji strani gosti. Zabilježen je i porast broja gostiju iz Nizozemske, Njemačke, Austrije, Mađarske, Rusije i drugih", kaže Živanović.

Dodaje kako očekuje da će biti oboreni dosadašnji rekordi.  Otvoren je i program Kulturnog ljeta s brojnim koncertima i atraktivnim manifestacijama.

U planinskom centru Tornik uvedeno je i ljetnje skijanje na simulatoru, a tu su i vožnje šestosjednom panoramskom žičarom, bobom na šinama, tubing stazom i stazama za planinski biciklizam, dok su Dinopark i Avantura park krenuli s ljetnjim aktivnostima. Odlično posluje i auto kamp. 

Komentirajte prvi

New Report

Close