Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi al dente, ocijedite i ohladite. Na zagrijanom ulju popirjajte mljeveno meso. Dolijte 500 ml mlake vode i 100 ml vrhnja, umiješajte sadržaj vrećice Fanta i pustite neka zakipi. Tikvice narežite na ploške (dugačke) i na nauljenoj tavi kratko popecite da uvenu. U posudu 20 cm × 20 cm stavite penne u nizu da dobijete podlogu. Zatim nanesite red umaka s mesom i po njemu posložite tikvice. Razmutite jaja, posolite, popaprite i umiješajte slatko vrhnje i naribani sir. Prelijte preko složenih lazanja. Pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 200 °C.
Sastojci (za 3 osobe):
250 g Penna tjestenine Zlato polje, sol, 3 žlice ulja, 300 g mljevenog mesa (miješano), 100 ml vrhnja za kuhanje, 1 Fant mješavina za lazanje, 2 tikvice
Preljev:
2 jaja, sol, Vegeta Maestro crni papar, 200 ml slatkog vrhnja, 80 g naribanog polutvrdog sira
POSLUŽIVANJE: Gotove lazanje pustite da se malo ohlade pa izrežite na kocke.
SAVJET: Lazanje možete pripremiti u posudicama za nabujke tako da svatko dobije svoju porciju.
Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE