Amerikanci prodali pogon kod Vršca

Autor: Poslovni dnevnik , 04. lipanj 2019. u 21:59
U tvornici u Baricama bit će još 50 radnika/Goran Kovačić/PIXSELL

AbelaPharm od Alvogena preuzeo farmaceutsku tvornicu u koju će još ulagati.

Tvornica po najvišim standardima, kapaciteta proizvodnje do 20 milijuna farmaceutskih jedinica godišnje napokon je i formalno u vlasništvu kompanije AbelaPharm, koja je s Alvogenom potpisala kupoprodajni ugovor o primopredaji pogona u mjestu Barice kod Vršca, objavile su Večernje novosti. 

"Ova akvizicija je strateški potez koji će kompaniji AbelaPharm omogućiti da učvrsti prisustvo na farmaceutskom tržištu u Srbiji i regiji, ali i stvoriti preduvjete za brže širenje u inostranstvu", reći će generalni direktor AbelaPharma dr. Davor Korčok.

U Baricama je u pogonu izgrađenom 2011. od američkog Alvogena nekoliko desetaka radnika, a bit će ih još 50. Proširenje postrojenja i opremanje slijede idućih mjeseci radi integriranja u postojeće kapacitete. 

"Uz nastavak ulaganja u razvoj novih i unapređenje postojećih programa i tehnologija i edukaciju kadrova, plan je da do 2021. AbelaPharm više od 70%  prozvoda izveze u EU, Aziji i Afriku.

Direktorica Alvogena za Srbiju Jelena Nikolić ističe da je njena tvrtka odlučila zbog nemogućnosti širenja pogona uslijed razvoja poslovanja preseliti proizvodnje u tvornicu Labormed u Rumunjskoj i one po SAD-u i Aziji.

AbelaPharm je, inače, osnovana u Hrvatskoj prije 13 godina, radi proizvodnje i prometa farmaceutskih proizvoda visoke kvalitete. 

Komentirajte prvi

New Report

Close