“Možda netko je sabotira, protiv nje lobira, možda je vlada, možda su Srbi, možda masoni…”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2019. u 14:19
Foto: Pixsell

‘Morate nju pitati, možda ima nekih stvari koje ja ne znam.’

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je u četvrtak kako nema spoznaja o navodima ministrice Gabrijele Žalac o obračunima u HDZ-u, da takve informacije možda postoje, ali da do njega nisu došle te da o tome treba nju pitati.

"Morate nju pitati, možda ima nekih stvari koje ja ne znam. Glavni tajnici ne moraju sve znati, dakle možda postoje neke informacije koje do mene nisu došle", rekao je Jandroković novinarima, upitan je li ozbiljno od ministrice da je u javnost izašla s tezama da joj medijske napade na nju smješta netko u u HDZ-u.

Naime, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac je na novinarski upit smještali joj netko u stranci medijske napade na nju odgovorila kako se "to da naslutiti".  

Možda netku je sabotira, protiv nje lobira…

 "Možda netko je sabotira, protiv nje lobira, možda je vlada, možda su Srbi, možda masoni…", citirao je Jandroković stihove popularne pjesme Vojka V "Kako to", a na upit hoće li se o tome raspravljati u vrhu stranke dogovorio je da ne zna.

 Jandroković je ponovio kako nema nikakvih spoznaja o ministričinim tvrdnjama o stranačkom obračunu, da to onda ne može ni komentirati te da ne zna na što točno ministrica misli. 

 Na pitanje je li mu uvjerljiva njena priča o skupocjenom Mercedesu u dvorištu njene obiteljske kuće u Vinkovcima, odgovorio je kako je Žalac pojasnila o čemu je riječ, pokazala je ugovore "i to je to, nemam što dodati". 

 "Kaže da auto nije njen, pokazala je ugovore koji su na njezine roditelje, a sad kakav je aranžman, što se dogodilo i dogovorilo, ja o tome spoznaja nemam", poručio je.

 Novinari su ga pitali i u kakvim je odnosima s Josipom Stojanovićem Jollyjem, šibenskim poduzetnikom koji je rekao da je on (Jandroković) odsjeo u njegovu hotelu u Šibeniku.

Stojanovića Jollyja poznajem, ali nismo prijatelji

 "BIo sam prije dva ili tri tjedna kada sam bio na HDZ-ovom skupu u Šibeniku. Tamo sam prespavao i sve platio", rekao je Jandroković i dodao da je Stojanovića nekoliko puta sreo. 

 "Sreo sam se nekoliko puta s njim. Poznajem gospodina Stojanovića, međutim nismo prijatelji, poznajemo se", istaknuo je.

 S obzirom na, kako kažu, niz neodgovorenih pitanja vezano uz odnose Jollyja s HDZ-om i ministricom Žalac, pa i vezano uz natječaj s kraja prošle godine kada je upravo Stojanovič u Splitu dobio posao s autobusima, novinari su pitali Jandrokovića ima li tu mjesta za sumnju. Pa i s obzirom na "tajming", jer je spomenuti skupocjeni Mercedes stigo obitelji Žalac početkom ove godine.

Ne bi trebalo biti nikakvog utjecaja ministara Žalac i Butkovića s Jollyjem

 "Dakle, provjerio sam oko tih autobusa kada sam vidi tu infiormaciju, i s ministrom Butkovićem. Dakle, tu ne bi trebalo biti nikakvog utjecaja minsitrice Žalac.

Ne bi trebalo ili ste sigurni, pitali su ga novinari.

 "Dakle, po proceduri kako se događala, shvatio sam da je ona potpisala uopće da se odobre ta sredstva, da je natječaj provodilo samo splitsko poduzeče u suradnji, kako sam shvatio, s Ministarstvom prometa, tako da tu ne vidim baš nikakvu poveznicu", poručio je.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Novi otpis u istom lageru .
Ajde HDZa i njihovog unutarpartijskog rastvora , dok im po biračkoj utvrdi Zadru pojedinci svojim ispadima lamentiraju i odbacuju Albance i Čehe iz masonskog reda,jadni ko Bosanci i Hercegovci u Zagrebu …a istu papovku ste čistili da vuk ovce ne ujede

Kad stavljaš glupu babu u vladu onda dobiješ to što dobiješ

New Report

Close