(za 4 osobe)
1 Povrtni temeljac za jela Podravka
200 g Kamuta Zlato polje
1 limenka Eva Sardine u biljnom ulju (115 g)
1 jabuka
100 g krastavca (salatni)
60 g mozzarelle
50 ml maslinova ulja
1 žlica vinskog octa
1 žlica meda
Vegeta Maestro crni papar
100 g rikule
1. U 500 ml kipuće vode dodajte povrtni temeljac i stavite kuhati kamut. Kuhani kamut ocijedite i ostavite da se ohladi.
2. U zdjelu s kuhanim kamutom dodajte sardine narezane na komadiće. Dodajte zatim jabuku narezanu na tanke ploške, krastavac i mozzarellu narezanu na kockice.
3. Maslinovo ulje, vinski ocat, med i papar promiješajte pa dodajte salati i lagano promiješajte.
4. Na tanjur za posluživanje stavite rikulu i preko nje salatu od kamuta sa sardinama i poslužite.
Savjet: Salatu držite u hladnjaku do posluživanja.
Vrijeme pripreme: 25 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com