Za 135 milijuna kuna hrvatskoj policiji nova odjeća i uređaji

Autor: Poslovni dnevnik , 15. siječanj 2019. u 14:39
Foto: Patrik Macek / Pixsell

MUP nabavlja od domaćih tvrtki.

Temeljem provedenih postupaka javne nabave u Ministarstvu unutarnjih poslova ministar Davor Božinović potpisao je u ponedjeljak s hrvatskim gospodarstvenicima 22 ugovora u vezi opremanja policije, nadzora brzine i razminiranja u ukupnoj vrijednosti višoj od 135 milijuna kuna.

Od tog broja, vrijednost 11 ugovora kojima je pokrivena nabava raznih dijelova policijske odore (hlače, košulje, jakne, kombinezoni, kape, čarape, zimski veš, majice i slično) i opreme (kompleti opreme za javni red i mir, za nošenje oružja i opreme) iznosi 54.746.192,43 milijuna kuna. Za drugi segment, uređaje za mjerenje brzine izdvaja se 39.695.482,50 milijuna kuna, dok je ukupna vrijednost 10 potpisanih ugovora za razminiranje, trećeg segmenta poslovanja za koji su potpisani ugovori 40.835.084,37 milijuna kuna.

 

Božinović

Pitanje opremanje hrvatskih policajaca ne može i ne smije biti problem.

"Želja mi je bila poslati poruku da se sustav mora modernizirati, što znači pojačano ulaganje u sve segmente policijskog posla. Sav taj napor treba pridonijeti i jačanju hrvatskog gospodarstva u mjeri u kojoj to MUP može i naravno da sve ono što radimo bude dostupno javnosti", kazao je ministar naglasivši kako se radi o čvrstom opredjeljenju da takva praksa postane redovna.

"Da bismo bili u stanju ispuniti širok dijapazon zahtjeva našeg posla, imamo i nemale potrebe. Zato je važno da ovom poslu pristupimo sustavno i strukturirano, pogotovo zato jer je prva naša analiza iz 2017. godine pokazala da je po pitanju stanja opreme i svega onoga što policiji treba u svakodnevnom poslu, bilo stavki gdje su uočeni alarmantni deficiti. Izjavio sam tad i kod te odluke stojim, da pitanje opremanje hrvatskih policajaca ne može i ne smije biti problem", rekao je Božinović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Treba ojačati policiju i.povecati kazne i pritisak na raju !!!

New Report

Close