250 g Kus-Kusa Zlato Polje
100 ml maslinova ulja
2 – 3 žlice aceta balsamica
2 stapke celera
240 g Slanutka iz limenke Podravka
2 jaja
300 g odrezaka svježe tune
200 g većih cherry rajčica
1 žličica kapara
sol
Vegeta Maestro crni papar
maloVegeta Maestro slatke paprike
1 ljubičasti luk
svježi vlasac
limeta
1. Kus-kus prelijte s 500 ml posoljene kipuće vode, promiješajte i ostavite pet minuta.
2. Ohlađeni kus-kus stavite u zdjelu, začinite s 4 žlice maslinova ulja i acetom balsamicom. Dodajte narezanu stapku celera i ocijeđeni slanutak.
3. Jaja tvrdo skuhajte. Tunu narežite na kockice, a rajčice popola.
4. Na tavi na jačoj vatri zagrijte 3 žlice maslinova ulja, pa kratko popecite tunu zajedno s rajčicama. Dodajte kapare, posolite i pospite crnim paprom.
5. Na veći tanjur za posluživanje stavite pripremljeni kus-kus, posložite tvrdokuhano jaje prerezano popola i posuto slatkom paprikom.
6. Ukrasite kolutima ljubičastog luka i po sredini stavite tunu s rajčicama i kaparama.
Posluživanje: Pospite narezanim vlascem, nakapajte svježe iscijeđenim sokom limete i maslinovim uljem.
Savjet: Jelo je vrlo šaroliko, bogato raznim namirnicama, a vrlo jednostavno te se može kombinirati na razne načine da svaki put izgleda drukčije.
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com