(za 4 osobe)
1 vrećica Krem juhe od zelenih i bijelih šparoga Podravka
700 ml vode
50 ml suhog bijelog vina
100 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinova ulja
200 g očišćenih dagnji
1 češanj češnjaka
prstohvat Vegeta Maestro chilija i soli
1. Sadržaj vrećice uspite u 700 ml hladne vode. Miješajte penjaćom sve dok juha ne zavri pa dodajte vrhnje za kuhanje. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Ulijte vino i pustite da prokuha.
2. Na zagrijano maslinovo ulje stavite dagnje i kratko popecite. Umiješajte protisnuti češnjak i chili.
3. Na posluženu juhu stavite nekoliko dagnji i poslužite.
Savjet: Juhu možete ukrasiti kuhanim šparogama ili školjkama dagnji.
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarka.com