(za 4 osobe)
800 g repa grdobine
100 g Pancete narezane na ploške Podravaka
30 g maslaca
400 g krumpira
300 g špinata
sol
Za nadjev:
30 g suhih brusnica
50 g oguljenih nasjeckanih badema
100 ml suhog bijelog vina
1 jaje
30 g naribanog Grana Padana
sol
Vegeta Maestro crni papar
1. Brusnice stavite u zdjelu, dodajte im vino i pustite da odstoje oko 15 minuta da omekšaju. Zatim umiješajte krušne mrvice i razmućeno jaje.
2. Dodajte prstohvat soli, papar, ribani sir i bademe.
3. Ribu očistite od kože i srednje kosti, posolite je i u sredinu rasporedite pripremljeni nadjev. Ploške pancete rasporedite na list papira za pečenje i na pancetu stavite pripremljenu grdobinu.
4. Pomoću papira za pečenje zarolajte kako bi riba bila omotana ploškama pancete i papirom za pečenje. Tako zamotano povežite kuhinjskim koncem i stavite na lim za pečenje.
5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta, zatim smanjite toplinu na 180 °C i pecite dodatnih 20 minuta.
6. Krumpir skuhajte u posoljenoj vodi. Špinat također skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite ga i stavite na maslac. Dodajte mu ocijeđeni krumpir i promiješajte.
7. Pečenu grdobinu poslužite s kuhanim krumpirom i špinatom.
Vrijeme pripreme: 1 h i 10 minuta.
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com