(za 4 osobe)
350 g poriluka
450 g mrkve
300 g krumpira
prstohvat soli
1 žlica Vegete Natur univerzal
100 g Crnog brašna Podravka
100 g krušnih mrvica
ulje za prženje
1. Poriluk očistite, operite, narežite na kolutiće i stavite u posudu za kuhanje.
2. Mrkvu i krumpir operite, ogulite, narežite na kockice i dodajte poriluku pa sve zalijte vodom u koju ste dodali prstohvat soli.
3. Pustite da zakipi, smanjite vatru i poklopljeno kuhajte 15-ak minuta.
4. Kuhano povrće dobro ocijedite, umiješajte brašno i 50 g krušnih mrvica.
5. Sve dobro izmiješajte i rukama oblikujte popečke.
6. Pripremljene popečke uvaljajte u ostatak krušnih mrvica i pržite u zagrijanom ulju do zlatnožute boje.
7. Popečke poslužite s kuhanom rižom i sezonskom salatom.
Savjet: Mrkvu možete zamijeniti bundevom, poriluk keljom ili kombinirati povrće po vlastitom izboru.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Složenost: srednje složeno
Izvor: Coolinarka.com
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu