(za 6 osoba)
1 Sjeckana rajčica Podravka
1 zelena paprika (100 g)
1 manji krastavac (100 g)
1 luk (60 g)
1 češanj češnjaka
1 žlica vinskog octa
3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog
ulja
200 ml Pasirane rajčice Podravka
6 crnih maslina
1 žlica kapara
2 žlice malih listova bosiljka
tostirane kockice kruha
1. U blender stavite sjeckanu rajčicu, narezanu zelenu papriku, narezani oguljeni krastavac, luk, češnjak, ocat, maslinovo ulje, pasiranu rajčicu i sve dobro izmiksajte.
2. Dodajte dovoljno vode da malo razblažite gustoću (oko 400 ml).
3. Posolite i popaprite prema potrebi.
4. Stavite u hladnjak do posluživanja.
5. Poslužite s narezanim maslinama, kaparima, lišcem bosiljka i tosiranim kockicama kruha.
Savjet: Kapare možete usitniti zajedno s povrćem što će dati intenzivan okus juhi.
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Zahtjevnost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarka.com