1 Kokos premium puding Dolcela
40 g šećera
400 g mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
Za umak:
200 g Lino lade kokos
100 ml slatkog vrhnja
300 g narezanog ananasa
listići svježe mente
1. Slatko vrhnje lagano zagrijte i maknite s vatre. Dodajte Lino ladu kokos i miješajte da dobijete glatki umak.
2. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko i slatko vrhnje zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu s pudingom.
3. Vratite na vatru i uz miješanje kuhajte 2 minute da dobijete gusti puding. Još vruć puding rasporedite u 3-4 čaše tako da ih napunite do 1/3 volumena.
4. Preko pudinga stavite pola umaka od lino lade kokos pa pažljivo ulijte preostali puding. Desert u čašama dobro rashladite.
Posluživanje: Prije posluživanja prelijte preostalim umakom, dodajte narezani ananas i ukrasite listićima mente.
Savjet: Umjesto ananasa možete koristiti drugo sezonsko ljetno voće kao mango, marelica…
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno
Izvor: Coolinarika.com