Mesne okruglice u umaku od šampinjona

Autor: Promo , 25. srpanj 2018. u 08:15
FOTO: Press

Dodajte brašno, zalijte mlijekom i kuhajte uz stalno miješanje na laganoj vatri tako dugo dok ne dobijete gusti umak.

(za 4 osobe)

100 g Krekera Podravka
450 g mljevene junetine
1 jaje
100 g nasjeckanog luka
prstohvat Vegeta Maestro muškatnog oraščića            
1 žličica Vegeta Maestro crnog papra   
1 žlica Vegete   
2 žlice ulja
1 žlica nasjeckanog peršina

Za umak:
20 g maslaca
50 g luka
100 g šampinjona
2 žlice Oštrog brašna Podravka
300 ml mlijeka
sol
1/4 žličice Vegeta Maestro crnog papra mljevenog     
4 žlice parmezana
1 žlica nasjeckanog peršina

1. Krekere sameljite u mrvice. Mljeveno meso, jaje, luk, muškatni oraščić, papar, Vegetu i samljevene krekere dobro izmiješajte.
2. Od dobivene smjese rukama oblikujte mesne okruglice promjera 4 cm.
3. Na zagrijanom ulju popržite mesne okruglice sa svih strana do lijepe boje.
4. Pržene kuglice izvadite, u tavu dodajte maslac i popržite luk do zlatnožute boje. Dodajte očišćene i narezane šampinjone i pirjajte tako dugo dok sva tekućina ne ispari.
5. Dodajte brašno, zalijte mlijekom i kuhajte uz stalno miješanje na laganoj vatri tako dugo dok ne dobijete gusti umak.
6. Pržene kuglice dodajte u umak i još sve zajedno kratko prokuhajte.

Posluživanje: Poslužite posipano parmezanom i peršinom.
Savjet: Krekere možete staviti u plastičnu vrećicu i tući batom za meso tako dugo dok se ne pretvore u sitne mrvice.
Vrijeme pripreme: 1 sat
Zahtjevnost: Jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close