(za 4 osobe)
3 žlice maslinova ulja
150 g luka
100 g mrkve
600 g mahuna
150 g krumpira
1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike
1 žlica Vegete
½ žličice Vegeta Maestro češnjaka u granulama
100 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica Vegeta Maestro usitnjenog peršina
1. Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i sve zajedno još kratko popržite.
2. Dodajte očišćene, oprane i narezane mahune, oguljeni, oprani i na kockice narezan krumpir, slatku papriku, zalijte vodom, pospite Vegetom, češnjakom i kuhajte na laganoj vatri, poklopljeno, dok povrće ne omekša.
3. Na kraju umiješajte vrhnje za kuhanje.
Posluživanje: Poslužite posipano peršinom.
Savjet: Slatku papriku možete zamijeniti ljutom.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Izvor: Coolinarika.com