Lungić s povrćem

Autor: Promo , 10. svibanj 2018. u 08:30
FOTO: PRESS

Marinirano meso stavite na zagrijano ulje i zapecite sa svih strana do rumene boje.

(za 4 osobe)

600 g svinjskog filea (lungića)
1,5 žlica Vegete Twist za svinjetinu (18 g)
5 žlica ulja
2 mrkve (250 g)
500 g brokule
2 češnja češnjaka
Sol
4 žlice maslinova ulja

1. Svinjski file očistite od masnoće i kožice. Pospite ga Vegetom Twist za svinjetinu, lagano utrljajte i prelijte s tri žlice ulja. Meso ostavite neka stoji oko 30 minuta.
2. Za to vrijeme mrkvu narežite na kolutiće, a brokulu natrgajte na cvjetiće. U kipuću posoljenu vodu stavite kuhati mrkvu, nakon 10 minuta dodajte brokulu. Kuhajte nekoliko minuta, da brokula ostane hrskava, a zatim ocijedite.
3. Na zagrijano ulje stavite protisnuti češnjak i ocijeđeno povrće. Kratko popirjajte.
4. Marinirano meso stavite na zagrijano ulje i zapecite sa svih strana do rumene boje. Smanjite vatru, ulijte malo vode i poklopljeno pirjajte još 20 minuta. Meso mora u sredini ostati sočno (ružičaste boje).

Posluživanje:  Pečeni lungić narežite na ploške i poslužite s pirjanim povrćem.
Savjet: Svinjski file ili lungić mekano je i lako probavljivo meso s niskim sadržajem masti. Začini iz Vegete Twist zajedno s uljem kojim ga premazujemo te zagrijanim uljem na kojem ga pečemo osiguravaju izvanrednu sočnost mesu.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Složenost: jednostavno

Izvor: Coolinarika.com 

New Report

Close