(za 4 osobe)
250 g dan starih žemlja
Vegete Maestro sušeni origano
Vegeta Maestro muškatni oraščić cijeli
Vegeta Maestro crni papar u zrnu
sol
70 g polutvrdog ovčjeg sira
3 žlice Krušnih mrvica Podravka
20 g maslaca
300 g Zamrznutog špinata Podravka
1 češanj češnjaka
1 glavica luka
3 jaja
150 ml mlijeka
1 žlica Vegete
1. Žemlje narežite na sitne kocke. Mlijeko i jaja izmiješajte i prelijte preko žemlji.
2. Ostavite neka se malo razmoče.
3. Oprani špinat kratko prokuhajte, dobro ocijedite i sitno nasjeckajte.
4. Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk, češnjak i na kraju dodajte špinat.
5. Namočenom kruhu dodajte pripremljeni špinat, naribani sir, mrvice, sol, papar, origano, naribani muškatni oraščić i Vegetu. Sve dobro izmiješajte i navlaženim rukama oblikujte okruglice.
6. Stavite ih kuhati u posoljenu kipuću vodu i nastavite kuhati na sasvim laganoj vatri osam minuta. Kuhane okruglice izvadite šupljikavom žlicom na ugrijani tanjur.
Posluživanje: Posipajte ih naribanim sirom i prelijte rastopljenim maslacem. Okruglice od špinata možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.
Savjet: Okruglice možete poslužiti s umakom od rajčice, s raznim mesnim jelima u umaku ili u kombinaciji s raznim povrćem.
Vrijeme pripreme: 45 minuta.
Složenost: Srednje zahtjevno
Izvor: Coolinarika.com