(za 4 osobe)
8 odrezaka od seitana (oko 1 cm debljine)
1 Vegeta Grill marinada s pivom 100g
50 ml maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
150 ml kiselog vrhnja
2 žlice majoneze
1 žličica naribanog svježeg đumbira
Sol
Vegeta Maestro šareni papar
1. Odreske od seitana prelijte Vegeta marinadom s pivom i ostavite stajati barem 30-40 minuta.
2. Marinirani seitan popecite na namašćenom roštilju na srednjoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane premazujući ga ostatkom marinade.
3.Češnjak protisnite, dodajte mu 3 žlice maslinovog ulja, kiselo vrhnje, majonezu, malo soli i dobro izmiješajte pa pospite mljevenim šarenim paprom.
Posluživanje: Pečeni seitan poslužite preliven pripremljenim umakom i uz prilog ili salatu po želji.
Savjet: Seitan je dijetetska namirnica koja sadrži visok udio bjelančevina, nizak udio masti i ne sadrži kolesterol. Kao dobar izvor željeza, ali i vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, odlična je zamjena za meso.
Vrijeme pripreme: 20 minuta + vrijeme mariniranja
Složenost: jednostavno.
Izvor: Coolinarika.com