(za 4 osobe)
1 kg deblje narezane vratine (2 cm)
1 Vegeta Grill vratina 30g
200 ml tamnog piva
30 ml ulja
1. Vratinu pospite Vegetom grill vratina i pustite da odstoji 30-ak minuta.
2. Pecite na zagrijanom roštilju na laganoj vatri povremeno okrećući i podlijevajući pivom dok meso ne dobije lijepu boju.
3. Uklonite s roštilja, narežite je na komade i držite dobro poklopljeno do posluživanja kako bi se okusi još bolje proželi.
Posluživanje: Poslužite s pečenim povrćem s roštilja i blagim ajvarom.
Savjet: Na žar od roštilja ispod mesa stavite 1-2 grančice ružmarina kako bi meso dobilo još bogatiju aromu. Također je vrlo bitno da svakom komadu vratine zarežete opnu kako vam se meso prilikom pečenja ne bi skupilo.
Vrijeme pripreme: 30 minuta + vrijeme mariniranja
Složenost: jednostavno
Izvor: Coolinarika.com