Škola ‘zamračila’ polovinu svog proračuna

Autor: Ana Blašković , 27. prosinac 2017. u 22:00
Lovro Kuščević, ministar uprave/Patrik Macek/PIXSELL

Ministar uprave objavio nalaze revizije ustanove za edukaciju državnih službenika.

Ministar uprave Lovro Kuščević u srijedu je otkrio da je u radu Državne škole za javnu upravu otkrivena pronevjera od dva milijuna kuna zbog kojih je jednoj osobi uručen otkaz te su podnesene kaznene prijave DORH-u protiv nepoznatih osoba.

Ministar je, kaže, stupanjem na dužnost (ljetos, op.a.) imao indicije o nepravilnostima nakon čega je u Školu poslao reviziju.

"Revizija je ukazala na nepravilnosti, a nalaz smo proslijedili novom ravnatelju Rudolfu Vujeviću", rekao je ministar. Vujević je ustvrdio da se novac koristio za "podmirenje privatnih troškova, faktura bez osnove, transakcije bez faktura".

Kome je Vujević dao otkaz Kuščević nije želio reći, no istaknuo je da je Ministarstvo upozorilo Vladu koja je zatražila dodatni nadzor Ministarstva financija te je podnesena kaznena prijava. Školi koja se bavi edukcijom državnih službenika iznos od dva milijuna kuna je gotovo polovica godišnjeg proračuna, Vlada je u travnju prihvatila godišnje izvješće o poslovanju u 2016. koje potpisuje bivša ravnateljica Dubravka Prelec.

Član Upravnog vijeća Škole je profesor zagrebačkog Pravnog fakulteta, stručnjak za javnu upravu Ivan Koprić, žestoki kritičar 'lex Šerifa', zakona iz pera baš Kuščevića.

Komentirajte prvi

New Report

Close