U Bukureštu se predstavljaju 22 tvrtke

Autor: Poslovni dnevnik , 02. listopad 2017. u 15:48
Predsjednik HGK Luka Burilović/K. Štedul Fabac/PIXSELL

Povodom posjeta predsjednice RH i Rumunjsko-hrvatski gospodarski forum.

Hrvatska gospodarska komora (HGK) suorganizator je Rumunjsko-hrvatskog gospodarskog foruma koji će se održati u utorak u Bukureštu, povodom službenog posjeta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Rumunjskoj. Gospodarsko izaslanstvo predvodi predsjednik HGK Luka Burilović.

U sklopu foruma, na kojemu će sudjelovati 22 hrvatske i 45 rumunjskih tvrtki, bit će organizirani B2B sastanci na kojima će prisustvovati AD Plastik, Crosco, HS Produkt, Kamgrad, Stražaplastika, Luka Vukovar, IGH i  druge tvrtke.

"Iako se prema razvijenosti nalazi na začelju među članicama EU, gospodarstvo Rumunjske u stalnom je porastu. Gledajući rast BDP-a u 2016., Rumunjska se nalazi među top pet zemalja EU s rastom od 4,8 posto", rekao je predsjednik HGK  Burilović.

U prvih šest mjeseci 2017. ukupna robna razmjena iznosila je 157,3 milijuna eura što je rast od 25 posto u odnosu na prvih šest mjeseci 2016. Izvoz u Rumunjsku je veći za gotovo 35 posto i iznosio je 71,6 milijuna eura, a uvoz iz Rumunjske iznosio je 85,8 milijuna eura, što je za 20 posto više. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Opet beskorisna komora koja živi od reketa pokušava zamagliti oči javnosti! Ukinuti zakonski reket pa neka uhljebi pokažu kaj vrijede!

Mislim da se nasi proizvodaci boje velikih stranih trzista i da uopce ne odlaze ispipati teren vani pa vidjeti mogu li naci neko mjesto i za sebe. Da barem vise tvrtki prisustvuje na ovakvim skupovima

Izvoz je spas nase zemlje. Nikakva politika i pusta napricavanja. Tvrtke se moraju otvoriti prema van i poceti vise izvoziti svoje proizvode i tako privlacit novce u zemlju jer ce nas inace za 10g ostat u zemlji ako milijun

New Report

Close