Splitski chef Braco Sanjin okupio 30 kuhara, u hotelu Lav kuhali za vatrogasce

Autor: Marija Crnjak , 18. srpanj 2017. u 16:32
Chef Braco Sanjin, inicijator kuhanja za vatrogasce. Photo Facebook/Helena Plet/Privatni album

Namirnice su samo stizale, zvali su ljudi i pitali što treba, kazao nam je danas Braco Sanjin, koji se nakon neprospavane noći popodne spremao na posao.

Na poziv splitskog chefa Brace Sanjina, glavnog kuhara restorana O'zlata, jučer od ranog jutra u velikom restoranu za bankete Hotela Lav Le Meridien kuhalo se za vatrogasce. U kuhinji koja inače služi za velike kongrese okupilo se desetak hotelskih i još 20-tak vanjskih kuhara, koji su pripremili više od tisuću jela za vatrogasce i volontere. Namirnice su samo stizale, zvali su ljudi i pitali što treba, kazao nam je danas Braco Sanjin, koji se nakon neprospavane noći popodne spremao na posao.

"Hotel Lav ustupio nam je sve što smo trebali, a ljudi su zvali da pitaju što treba. Kuhali smo im tjesteninu bolognese, odojak s pekarskim krumpirom, meso na roštilju s domaćom šalšom i pireom, bilo je i slatkiša, a iz zagrebačke pizzerije O'Hara došla je cijela ekipa i ispekli su stotinjak pizza, koliko je dozvolio kapacitet peći. Danas su me kontaktirali i moji dobavljači iz Zagreba koji će nam poslati meso, a cijeli dan me zovu i nude namirnice, tako da i sutra ujutro kuhamo. Situacija se sad smiruje, ali mi smo tu dok će biti potrebe", kaže nam Braco Sanjin.  

"Budući da nije kongresna sezona, jedan od velikih restorana za bankete nam je slobodan i ustupili smo ga za pripremu jela za vatrogasce, zajedno s dijelom naših kuhara. Ako bude potrebe, kuhat će se još, za vatrogasce i za ljude koji su evakuirani", kazala nam je Andrijana Mladina, direktorica prodaje i marketinga u Lavu. 

Hotel je inače pun i za sad nitko od gostiju nije prekinuo odmor zbog požara. Razmatrala se ideja evakuacije u slučaju potrebe, no do toga na sreću nije došlo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close