Na četvrtoj konferencija Znanje u fokusu u organizaciji Podravke održanoj u četvrtak u HUB-u 385 Zvonimir Mršić, predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić pojasnio je kako inovacije i učenje pružaju prostor za dodanu vrijednost i mogu utjecati na transformaciju tvrtke i na domaćem i na stranim tržištima.
Projekt Otvorene inovacije na kojem Podravka radi već dvije godine odličan je način da se iskombinira znanje iz i izvan tvrtke,i tehnologija u svrhu boljeg poslovanja, konkurentnosti i prosperiteta tvrtke. Mršić je pojasnio kako je danas znanje besplatno i lako dostupno, ali su suradnje u tvrtki i izvan nje potrebne kako bi kompanija rasla u budućnosti i upravo u tome i leži uspjeh Podravke. ˝Hrvatska nam nije jedino tržište, mi igramo globalno zbog čega generiranje ideja i jest ključno za uspjeh. Danas samo kompanije koje su spremne dijeliti znanja mogu uspjeti i baš zato i surađujemo sa startup zajednicom, a odnedavno smo i mentori Food akceleratora u Rimu.
Ne mora svaka inovacija završiti patentom, bitan nam je proces od nastanka ideje, nismo jedni od onih koji gledaju samo finalni uspjeh startupa i ideje. 12 posto naših prihoda prošle godine ostvarili smo iz renoviranih proizvoda˝, kaže Mršić.Dva Podravkina Food Hackatona u kojima su se oslanjali na ideje milenijalaca, dokazali su kako je inovativnost neophodna. Na posljednjem Hackatonu, održanom 22. i 23.listopada, sudjelovalo je četrdesetak natjecatelja iz 11 zemalja, a pobjednici, točnije PodrAPPka Team, HraniTeam, Food Scientists and Foodology su u sklopu konferencije predstavili svoje ideje i preuzeli nagrade.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu