Evo gdje završava meso zaraženo salmonelom

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2016. u 11:58
Foto: Shutterstock

Glavni je biznis te tvrtke spaljivanje nusproizvoda: klaoničkog otpada, uginulih životinja s farma te zaraženog mesa.

Skandali s mesom i jajima zaraženim salmonelom na policama trgovačkih lanaca pogodili su domaću trgovinu. Zaraženo i potencijalno zaraženo meso moralo se ukloniti. Gdje takva roba završava? Uglavnom u Sesvetskom Kraljevcu, točnije u pećima Agroproteinke, tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem životinjskih nusproizvoda i na tome dobro zarađuje, piše tportal.

Glavni je biznis te tvrtke spaljivanje nusproizvoda: klaoničkog otpada, uginulih životinja s farma te zaraženog mesa. Tvrtku vodi Ivica Grlić Radman, a biznis je naslijedio od oca Ante Grlića Radmana. 

Biznis spaljivanja otpadnog mesa nastao je počekom 50-ih godina prošlog stoljeća u sklopu PIK Sljemena, a tvrtku pod nazivom Agroproteinka Ante Grlić Radman poduzetnik iz Bugojna osnovao je 1987. godine.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close