4 glavna razloga zbog kojih je neka hrana puno jeftinija

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2016. u 09:35
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

“Imamo velike probleme s hranom, jer su kontrole hrane koje dolaze manje nego za ono što je proizvedeno u Hrvatskoj, kaže Galić.

Novinarka Novog lista Gabrijela Galić u emisiji na televiziji N1, komentirala je brojna otkrića salmonele u uvezenim mesnim proizvodima.

Upitana je jesmo li i do sada imali ovoliko slučajeva salmonele pa javnost nije znala, ili su se u zadnje vrijeme naredali slučajevi vezani za nekontrolirani uvoz.

"Negdje smo na sredini vjerojatno. Ovo je PR-ovski dobra situacija za ministra poljoprivrede. Prije nije bilo izvještavanja javnosti. Europski informacijski centar je izviješten, pa s obzirom na to da je proizvod povučen s tržišta računalo se da nema potrebe da se izvijesti javnosti", kaže Galić.

Ističe da je problem i u krizi – ljudi na akcijama kupuju i trpaju u zamrzivače.

"Imamo velike probleme s hranom, jer su kontrole hrane koje dolaze manje nego za ono što je proizvedeno u Hrvatskoj. Ne razmišlja se o tome radi li se o domaćem proizvodu, već ljudi gledaju kako da prežive što više dana sa što manje novca. To pogađa i druge zemlje", kaže ona. 

Ministar Tomislav Tolušić je, smatra Galić, postupio potpuno u redu – za svaku sličnu situaciju koja se dogodi otvoreno treba izvijestiti javnost. 

"Ljudi kupuju zalihe kad je nešto jeftino. Salmonela se ne uništava zamrzavanjem, a pitanje je i kako se termički obrađuje", navodi ona te dodaje da bi se građani prilikom kupovine trebali upitati zašto je nešto na akciji. 

"Dakle, zašto je nešto duplo jeftinije? Ili proizvod ne valja, ili netko tko je to radio nije plaćen, ili nisu plaćeni dobavljači ili je doista stvar u nečemu što je zaista nekvalitetno", navodi Galić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ili rok valjanosti istice ubrzo a prodaja ne ide. A da nije to razlog mozda?

New Report

Close