IKEA želi obavijestiti sve koji su kupili jedan ili više zahvaćenih proizvoda od čokolade kako oni nisu prikladni za osobe alergične ili osjetljive na lješnjake i/ili bademe, zbog čega ih IKEA povlači.
IKEA proširuje povlačenje čokolada na šest dodatnih IKEA čokolada koje nisu prikladne za osobe alergične ili osjetljive na lješnjake i/ili bademe.
Sigurnost je najviši prioritet za tvrtku IKEA i zato se globalno povlačenje odnosi na sve zahvaćene proizvode s bilo kojim datumom roka trajanja.
Prisutnost lješnjaka i badema utvrđena je učestalo, a ne povremeno što ukazuje na činjenicu da navedeni proizvodi od čokolade nisu prikladni za konzumaciju za osobe alergične ili osjetljive na te alergene.
Informacije o proizvodu ne navode učestalu prisutnost dovoljno jasno s obzirom da na deklaraciji piše “može sadržavati…”. Postoji mogućnost da informacije o proizvodima na deklaraciji navedu na krivi zaključak zbog čega to može biti interpretirano kao neusklađenost sa zakonodavstvima određenih tržišta. Na temelju visokih standarda sigurnosti i kvalitete tvrtke IKEA, odlučili smo povući zahvaćene proizvode na globalnoj razini, neovisno o razlikama u zakonodavstvima na našim tržištima.
Proizvodi su sigurni za sve koji nisu alergični ili osjetljivi na bademe i/ili lješnjake. IKEA nije zaprimila obavijest o bilo kakvoj alergijskoj reakciji povezanoj sa 6 proizvoda na koje je prošireno povlačenje čokolada.
Zabrinuti kupci mogu vratiti zahvaćene proizvode u najbližu robnu kuću IKEA uz puni povrat novca.
Ispričavamo se kupcima zbog mogućih neugodnosti.
Za dodatne informacije kupci mogu kontaktirati našu Službu za kupce na broj 01/445-5444.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.ništa ne kužim…
Ako sam dobro shvatila… IKEA PROIZVODI OVE PROIZVODE U Tunguziji npr….. koja
MOŽE stavljati u RECEPTURU čokolade …..nešto slično BADEMIMA , LJEŠNJACIMA ili …..treće..
pa onda, proizvod koji je od ČOKOLADE …….izaziva ALERGIJU….jer su Tunguzijci , koji s njima
imaju ugovor o proizvodnji IKEinih čokolada ….napravili nešto – ŠTO NEMA STANDARD…..
tj ne može se utvrditi ČEGA ( lješnjaka / ima ili NEMA……… čokolade ima….ali, stave unutra
nešto- što LJUDI NEĆE JESTI…..a ne zna se što je točno…?!
Prijedlog : IPKK angažirati….i ostalo / Kraš / i moći će se kontrolirati kvalteta …
A i grozomoran DIZAJN će se popraviti…..
Uključite se u raspravu