Podravka osvojila rekordan broj nagrada na ocjenjivanju za Superior Taste Award

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2016. u 09:57
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Nagradu Superior Taste Award dodjeljuje žiri koji čine suci iz 15 prestižnih europskih kulinarskih udruženja i udruženja sommeliera.

Podravka sa svojim proizvodima na ocjenjivanju za Superior Taste Award sudjeluje kontinuirano od 2008. godine. Prvi proizvod koji je 2008. dobio Superior Taste Award je Podravka goveđi gulaš, a nakon njega i cijeli niz pojedinačnih proizvoda iz svih kategorija Podravkinog asortimana (dodaci jelima, juhe, ajvar, pasirana rajčica, Lino lada, Dolcela pudinzi, izvorska i mineralna voda, sokovi, čajevi, mesni proizvodi, brašno, …). U periodu od 2008. do 2016. Podravkini proizvodi su nagrađeni ukupno sa čak 72 nagrade Superior Taste Award.

2016. je rekordna i po broju pojedinačnih nagrada (23) i po specijalnoj nagradi za Podravka čaj Limun limeta koji je 3 godine za redom (2014, 2015. i 2016.) od strane 3 žirija različita sastava ocijenjen sa ocjenom većom od 90% što mu osigurava poseban status i Crystal Taste Award.

Superior Taste Award dodjeljuje International Taste & Quality Institute – iTQi sa sjedištem u Briselu. iTQi je vodeća svjetska organizacija posvećena isprobavanju i promoviranju superiornih proizvoda iz sektora hrane i pića.

Kompanije iz više od 120 država svijeta trenutno konkuriraju za ovu prestižnu nagradu.

Nagradu Superior Taste Award dodjeljuje žiri koji čine suci iz 15 prestižnih europskih kulinarskih udruženja  i udruženja sommeliera: Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs' Association, Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de España, Federerazione dei Cuochi Italiana, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nedrlandse Meesterkoks, Associação de Cozinheiros Profisionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS) i Association de la Sommellerie Internationale (ASI).

Proces ocjenjivanja je rigorozan, a obuhvaća senzorsko ocjenjivanje uz pomoć metode slijepog isprobavanja proizvoda fokusiranog na intenzitet okusa samog proizvoda bez uspoređivanja sa drugim proizvodima.

Proizvodi koji na ocjenjivanju postignu rezultat veći od 70% nagrađuju se sa Superior Taste Award po sljedećem principu:

Dodatno, proizvodi koji 3 uzastopne godine od strane 3 različita sastava žirija budu ocijenjeni sa 3 zvjezdice dobivaju i Crystal Taste Award, a proizvodi koji unutar 10 godina budu 7 puta ocijenjeni sa 3 zvjezdice dobivaju Diamond Taste Award.

Popis ovogodišnjih dobitnika objavljen je na:

http://www.itqi.com/en/awarded-products/awarded-products-2016/

 

Komentirajte prvi

New Report

Close