Ognjenović: Način pripreme gastronomskih specijaliteta želim prenijeti poslovnjacima kojima nedostaje slobodnog vremena

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 01. ožujak 2016. u 15:17
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ususret Festivalu poduzetništva, obrta i OPG-a, Moja poduzetna Hrvatska, u organizaciji Poslovnog dnevnika razgovarali smo s jednim od najboljih hrvatskih kuhara Brankom Ognjenovićem koji će Festival oplemeniti svojim kulinarskim vještinama.

Naime, u 14 gradova Republike Hrvatske gdje će se Festival održati u razdoblju od ožujka 2016. do siječnja 2017. godine, renomirani chef  Ognjenović će hranom povezivati sve dijelove Republike Hrvatske.  

Zašto upravo Branko Ognjenović? Zato jer je riječ o majstoru kuhinje posvećenom spajanju tradicije i inovativnosti, o pravom kulinarskom akademiku, gastro profesionalcu koji nam je otkrio da je da će postati kuhar znao – od vrtića.

"Bijelu bluzu sam prvi put odjenuo 1969. godine, dok sam 1972. godine završio kuharsku školu u Zagrebu i 1979. položio majstorski ispit. Gastronomija je moja ljubav iz djetinjstva", kaže Ognjenović.

Ovaj osnivač Kulinarskog Studia 'Majstor kuhar' priliku za sudjelovanje u Festivalu poduzetništva vidi izvorom pozitivnih aspekta i izvrsnom prilikom da se razmjene kontakti, razmjene dobre prakse iz struke te sklope poslovi. "Sretan sam što sudjelujem u Festivalu gdje ću kroz jela i namirnice karakteristične za pojedine regije Hrvatske prezentirati našu lokalnu gastronomiju. Cilj mog doprinosa Festivalu je prenijeti ljubav prema gastronomiji te približiti način pripreme gastronomskih specijaliteta osobama iz poslovnog svijeta koji imaju nedostatak slobodnog vremena", poručio je Ognjenović.

Kulinarski show Branka Ognjenovića će osim praktične, imati i zabavnu stranu pa će se tako pašticada kuhati u Virovitici, a kulen rezati u – Labinu.

"S gastronomske strane pozitivan ishod ovog festivala bio bi da posjetioci festivala usvoje i nastave primjenjivati gastronomska iskustva koja će imati prilike vidjeti  na festivalu – nove načine spravljanja jela, načine iskorištavanja namirnica na kako bi iz njih dobili ono najbolje u što kraćem vremenu", potvrdio je kuhar.

No, osim što posjeduje laskavu titulu World Master Chefa i iskustvo iz ponajboljih svjetskih i hrvatskih restorana, Branko Ognjenović je i poznati humanitarac koji svojom srdačnošću rado razveseli i one najmanje. Za sebe kaže da kad ne kuha, ipak razmišlja ili o kuhanju ili o humanitarnom radu i to radu s djecom.

"Dobar kuhar može biti samo onaj koji voli ljude, a ja volim ljude", iskreno je zaključio Branko Ognjenović.

Komentirajte prvi

New Report

Close