Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova, pod nazivom Moja poduzetna Hrvatska zamišljen je kao idealan poligon za razvoj i promociju hrvatskog poduzetničkog duha. Nastavak je to više nego uspješnog projekta Poslovnog uzleta, usmjerenog na promociju i edukaciju malih i srednjih poduzetnika bez kojih je napredak hrvatskog gospodarstva nezamisliv. Ovogodišnja treća sezona Poslovnog uzleta dobila je i zabavni dio koji sada, osim edukativnog, uključuje i glazbeni te gastronomski element.
Da buđenje gospodarstva ne mora biti strogo ozbiljno pokazat će akademik hrvatskog kulinarstva, začetnik ideje i osnivač kulinarskog studija, Branko Ognjenović. U sklopu Festivala Moja poduzetna Hrvatska održavat će se kulinarski show u Ognjenovićevoj režiji namijenjen svima koji žele izbrusiti vlastita kulinarska umijeća. Ognjenović, poznat kao vrsni gastronomski stručnjak te zaljubljenik u enologiju, putovat će zajedno s Festivalom kroz 14 hrvatskih gradova u kojima će priređivati određeno jelo u XXL-izdanju, odnosno u nekoliko tisuća porcija koje će se dijeliti besplatno.
Manjkati, zasigurno, neće ni savjeta Branka Ognjenovića, s obzirom na njegovu bogatu i nekoliko desetljeća dugu karijeru koja uključuje školovanje u Parizu, rad u Beču kao i u najboljim hrvatskim restoranima te hotelima. Poznat je kao jedan od kuhara koji pazi na svaki detalj i koji vrijedno radi na promicanju hrvatske kulinarske tradicije, a upravo se takva energija i traži na festivalima poput ovog, namijenjenog promicanju hrvatskih proizvoda. Ognjenović je i poznati humanitarac koji se rado odazove na svaku akciju te je ujedno i osnivač udruge Renato – kuhari bez granica koja roditelje educira o važnostima brige o zdravlju srca od najranije dječje dobi, tako da su simpatije javnosti gotovo već unaprijed zagarantirane.
Sve započinje u Dubrovniku 18. ožujka, dok će se posljednja ovogodišnja manifestacija održati u Koprivnici 4. studenoga.
Ideja kulinarskog showa jedan je od načina na koji će se predstaviti i povezati Republika Hrvatska, dok će svi prisutni dobiti priliku da se upoznaju s najkvalitetnijim domaćim namirnicama i inovativnim načinima pripreme. Bit će i određenih “zamjena” pa će se, primjerice, pašticada kuhati u Virovitici, a kulen rezati u Labinu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu