Hrvatska 7. u Europi po kvaliteti te okusu hrane i pića

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2016. u 11:21
Janjetina na ražnju, Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Okusi naših vina Babića, Malvazije, Prošeka i Vrbničke žlahtine su ih oduševili, a oduševila ih je i janjetina ispod peke, kao i način pečenja i sočan okus.

U ocjenjivanju hrane i pića i 48 europskih zemalja, koje je objavio svjetski poslovni magazin Business Week, Hrvatska je zauzela odlično 7. mjesto. 

Okusi naših vina Babića, Malvazije, Prošeka i Vrbničke žlahtine su ih oduševili, a oduševila ih je i janjetina ispod peke, kao i način pečenja i sočan okus.

Osim toga, za Hrvatsku su napisali kako se u njoj osjeti mješavina raznih utjecaja – talijanski, mediteranski, francuski na obali, a slavenski u unutrašnjosti zemlje. Kažu kako je to doprinijelo stvaranju ukusnog miksa hrane. 

Za naše maslinovo ulje su napisali kako je fantastično te da se kamenice u malom mjestu Stonu smatraju jednim od najboljih na Jadranu. 

Ocjenjivala se isključivo autohtona kuhinja re raznolikost hrane i pića koja postoji u svakom kraju pojedine države. 

Bosna i Hercegovina je na 21. mjestu, Srbija na 30.,  a Slovenija na 32. mjestu. Na prvom mjesto je Italija, a na zadnjem Vatikan koji ima samo jedan restoran.

Komentirajte prvi

New Report

Close