Delphi u Makedoniji gradi tvornicu dijelova

Autor: Poslovni dnevnik , 15. prosinac 2015. u 21:59
Delphi opskrbljuje najveće proizvođače vozila u Europi

Prva faza novog pogona vrijedna je 15 mil. eura.

Jedan od najvećih svjetskih proizvođača autodijelova, kompanija Delphi Automotive, u Makedonjii će izgraditi tvornicu modula za vozila, prenose makedonski mediji.

Ta će se investicija realizirati u nekoliko faza, a prva će biti vrijedna 15 milijuna eura i otvorit će 500 novih radnih mjesta. Izvoz tvornice koja će biti izgrađena u slobodnoj industrijskoj zoni Bunardžik kod Skoplja, trebao bi za nekoliko godina dosegnuti više od 150 milijuna eura godišnje, javlja agencija Beta. Sporazum o investiciji u Makedoniju potpisali su direktor Direkcije za tehnološke razvojne zone (TIRZ) Viktor Mizo i globalni direktor za operativne aktivnosti grupacije Delphi Lucie Toscani.

Očekuje se da će se ta transakcija obaviti u siječnju, a da će proizvodnja početi u drugoj polovini 2016. godine. U tvornici u Skoplju, kako je priopćeno, proizvodit će se najnovija tehnologija modula za vozila koja se izrađuju u Europi, a proizvodnja će se odvijati u suradnji s drugim proizvodnim kapacitetima Delphija u regiji. Kompanija Delphi je jedan od najvećih svjetskih proizvođača električnih i elektronskih dijelova za automobile i komercijalna vozila, s godišnjim obrtom većim od 17 milijardi eura. Ta kompanija opskrbljuje osamnaest od dvadeset najvećih proizvođača vozila u Europi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close