Mostarski Aluminij s hercegovačkim rudnicima i Aluminom stvara klaster

Autor: Poslovni dnevnik , 16. studeni 2015. u 21:59
Hoće li mostarsku tvornicu spasiti suradnja s kompanijama povezanim u proizvodni lanac?

Ružica Udovičić, v.d. direktora Aluminija, bila je i u Crnoj Gori, gdje želi uspostaviti bolju suradnju s KAP-om.

Uprava Aluminija Mostar, osim borbe za spas i oporavak svoje tvornice, nastoji pomoći stvaranju preduvjeta za ukupan gospodarski rast i razvitak svoga kraja, prije svega inicijativom za povezivanjem gospodarskih subjekata u BiH koji se bave srodnim djelatnostima, što vodi prema izgradnji snažnog klastera, piše Dnevni list.

Članovi Uprave mostarske tvornice, v.d. direktorica Ružica Udovičić i v.d. izvršnoga direktora za ekonomsko-financijske, komercijalne i računovodstvene poslove Marinko Ostojić Sušac, održali su sastanak s čelnim ljudima rudnika boksita iz Posušja i Širokog Brijega, u nazočnosti predsjednika vlade Zapadno-hercegovačke županije Zdenka Ćosića, koji je također sklon povezivanju srodnih kompanija.

Konkretno, Alumina iz Zvornika dio boksitne rude otkupljuje i od hercegovačkih rudnika, a Aluminij predlaže otkup zvorničke glinice u količini koju Alumina proizvede od hercegovačkoga boksita, čime bi se osigurala postojanost i održivost toga lanca. Ružica Udovičić boravila je i u posjetu Kombinatu aluminija Podgorica (KAP), u Crnoj Gori. U razgovoru s vlasnikom KAP-a Veselinom Pejovićem razmatrane su mogućnosti izgradnje odnosa, na korist obaju poduzeća.  

Komentirajte prvi

New Report

Close