Edukacijom ruše predrasude o pivu

Autor: Marta Duić , 08. listopad 2015. u 22:00
Uz pivsku teoriju i nova znanja, svi prisutni mogli su se u praksi uvjeriti koliko je pivo zahvalan dodatak i u pripremanju različitih delicija

Česte zablude, ali i znanstvene činjenice o pivu istaknula je Darija Vranešić Bender.

Zagrebačka pivovara je na trećem predavanju Beer Champions predstavila novitete na domaćem tržištu te edukacijama o proizvodnji, učinku piva na zdravlje, trendovima u svjetskom i hrvatskom pivarstvu te  kombiniranju piva s ostalim namirnicama nastavila svoju misiju podizanja svijesti o pivu i pivarstvu.

Česte zablude, ali i znanstvene činjenice o pivu istaknula je Darija Vranešić Bender, klinička nutricionistica KBC-a Zagreb. "Činjenica je da je pivo vrijedan proizvod čiji prirodni sastav, konzumira li se umjereno, ima blagotvoran učinak na organizam. Nažalost, često se tako ne doživljava i zbog toga mi demistificiramo mnoge predrasude o pivu", poručila je. Istaknula je kako pivo ako se konzumira odgovorno i u umjerenim količinama, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, povećava gustoću koštane mase, pomaže u prevenciji dijabetesa, smanjenju stresa i nesanice.

Beer sommelier i radijski voditelj Milan Peh i gastronomski stručnjak Rene Bakalović "skuhali" su idealnu kombinaciju ukusne hrane i jedinstvene selekcije piva Blue Moon, Sharp's Doom Bar, Worthington's White Shield i Franciscan Well Rebel Red, koje Molson Coors putem Zagrebačke pivovare odnedavno distribuira na hrvatskom tržištu. Uz pivsku teoriju i nova znanja, svi prisutni mogli su se u praksi uvjeriti koliko je pivo zahvalan dodatak i u pripremanju različitih delicija. Bakalović je u suradnji s Markom Jovanovićem, šefom kuhinje Pivane, i slastičarkom Dajanom Pelan osmislio je jelovnik koristeći se predstavljenim pivskim novitetima.

"Ova četiri nova piva na našem tržištu izvrstan su povod da se pokaže kako je pivska kultura ravnopravna vinskoj na gastronomskoj sceni. Željeli smo dokazati kako to nije tek fraza, već to dokazati u praksi", zaključio je Bakalović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close