FOTO: Nakon tri tjedna Mađari vratili hrvatski vlak

Autor: Poslovni.hr/H , 08. listopad 2015. u 12:59
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Vlak je iz Magyarbolyja krenuo u četvrtak oko 10,30 sati i nakon zadržavanja u Belom Manastiru, nešto poslije 12 sati stigao na osječki željeznički kolodvor.

U Osijek je u četvrtak u podne stigao iz Mađarske putnički vlak Hrvatskih željeznica koji su mađarske vlasti zadržale u gradu Magyarbolyu 18. rujna s obrazloženjem da su, s izbjeglicama koje je prevozio, na teritorij Mađarske u njemu ušli i naoružani hrvatski policajci.

Vlak je iz Magyarbolyja krenuo u četvrtak oko 10,30 sati i nakon zadržavanja u Belom Manastiru, nešto poslije 12 sati stigao na osječki željeznički kolodvor. U Osijeku se vlak kratko zadržao te, po informacijama iz HŽ-a, nastavio prema Vinkovcima. 

Po dolasku u Osijek strojovođa Zdenko Žebić kratko je izjavio kako nije bilo problema tijekom puta.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je, tijekom posjeta Mađarskoj, izvijestila kako je s mađarskim vlastima dogovorila povrat zadržanog vlaka, no iz Ravnateljstva policije su u srijedu navečer priopćili  kako je povrat vlaka dogovoren još 1. listopada na sastanku čelnika hrvatskog i mađarskog ravnateljstva policije.

Novinarima koji prate njezin posjet Mađarskoj, nakon sastanka s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom predsjednica Grabar-Kitarović je rekla:  "Mogu vam reći da je nakon današnjih konstruktivnih razgovora mađarska strana odlučila vratiti vlak Hrvatskih željeznica u Hrvatsku. To je dokaz da se problemi rješavaju u okviru konstruktivnog dijaloga, a ne sukobima i prebacivanjem odgovornosti".

U priopćenju Ravnateljstva policije se međutim navodi da su glavni ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić i direktora mađarske policije Karoly Pappo na sastanku 1. listopada u Letenyu dogovrili povrat vlaka za  8. listopada u 10 sati te kako je u srijedu navečer potvrđeno da će realizacija toga biti danas.

Komentari (9)
Pogledajte sve

zimzelen…. ti ne lupetaj.

Ako Mađarska postavi ogradu prema Hrvatskoj a mi smo svi zajedno EU..
onda nek Hrvatska stavi PLOMBE na nekretnine MAĐARA U HRVATSKOJ…
Nema raspolaganja i suradnje , ako nema zajedničkog poštivanja…

hasenfefer i miami , ne lupetajte bez veze !

Koja je muštra -taj ORBAN ! Zbilja je manipulant…i kad se zainati,
vraća trostruko….. On je stvarno problematičan čovjek.

Boli njega briga za Kolinku,to mu je zafrkancija..ali, kako je to nabio
Milanoviću i cijeloj naciji po tikvi….to je za nevjerovat !!!


Vlak nije otet nego je nelegalno ušao u Madžarsku sa 36 hrvatskih policajaca. Odgovorni su oni koji su ih u tu nelegalnu misiju poslali. Madzarska radi samo ono sto po Ustavu i mora …štiti suverenitet i sprječava nelegalne ulaske u zemlju,otuda žica. Kod nas ulaze tisuće uglavnom mladih muških osoba (dezertera) ilegalno! To je normalno? Madzari su se itekako pripremili i plaćenim oglasima po Bliskom istoku upozorili da ne dopuštaju ilegalne ulaske.

Još mi nije jedna stvar. Vi više vjerujete Orbanu i stranoj Vladi nego Hrvatskoj Vladi.

A ovo poniženje koje je predsjednica Kitarović Hrvatskoj napravila moljakanjem za vlak i to za dan državnosti je sramota.

Sramota predsjednice i cijelog hrvatskog nasroda.

Sada se Orban hvali kako je on vratio vlak.

Hrvatska mora napokon shvatiti jednu stvar.

Hrvatska je neovisna i slobodna država.
Mora se tako početi i ponašati. Previše je hrvatskih domoljuba poginulo da bi hrvatski narod opet išao klečati.

Bilo u Peštu, bilo u Beć, bilo u Berlin ili Beograd.

Predsjednica treba braniti politiku Hrvatske Vlade i provoditi je u Svijetu.

A sigurno ne može napadati njezinu politiku prema drugoj zemlji.

Umjesto da traži da se ograda ukloni, ona dogovara potpuno zatvaranje granice nakon hrvatskih izbora između Hrvatske i Mađarske.

Evo ja znam što znači riječVaš link …

Znate li Vi predsjednice što znači izraz Mađaroni?

Očekujem da sljedeći Dan državnosti nam predsjednica čestita iz Beograda.

New Report

Close