U slučaju premještaja na lošije radno mjesto, plaća im “pada” na 7.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2015. u 13:55
Foto: Grgur Žućko / Pixsell

Ako se na izborima promijeni vlast, oko 100 menadžera u državnoj tvrtki HŽ Infrastruktura ne mora se brinuti da će izgubiti posao i plaću.

Ako se na izborima promijeni vlast, oko 100 menadžera u državnoj tvrtki HŽ Infrastruktura ne mora se brinuti da će izgubiti posao i plaću.

Kako pišu 24 sata, prije 12 dana uprava, na čelu s Renatom Sušom, donijela je odluku kojom će niz direktora, pomoćnika, načelnika, voditelja i tajnika uživati zaštitu u slučaju da ih premjeste na lošija plaćena radna mjesta.

Dakle, ako nova ili ova vlada odluči promijeniti upravu, a ona sebi podređeni menadžment, prvo moraju smijenjenima ponuditi gotovo isto radno mjesto. Točnije, moraju mu dati mjesto u istoj organizacijskoj jedinici, u okviru njegove stručne spreme i struke.

– Sad su im plaće između 12.000 i 13.000 kuna. U slučaju da ih premjeste na lošija plaćena radna mjesta nakon smjene, imali bi između 6.000 i 7.000 kuna. Nema tu predizborne zaštite, fer je da čovjek zna na što se vraća. Kod nas je pogrešno postavljen sustav koji sam zatekla, osnovni ugovori su menadžerski, umjesto da su oni samo privremeni. Imat će manja prava od nekih ranije smijenjenih – kaže predsjednica Uprave HŽ-a Infrastrukture Renata Suša.

Komentari (7)
Pogledajte sve


A kako bi bilo da ukinu cijelu firmu i da onda dobiju doživotnu plaću od 12.000 kuna samo na temelju njihovog bitka. Sve skupa bi nas onda manje koštali nego sada. Plaćamo im i plaće i pokrivamo gubitke. Ostvaruju gubitak unatoč činjenici da su im većina prihoda subvencije. U 2012 i 2013 gubitak je akumulirano 1.000.000.000 kuna, a u 2014 ostvarili dobit od 157.200 kuna na 1.473.097.900 kuna. Kako im je samo uspjelo?


preko izvođača radova kooperanata

E sada očekujem da SDP odmah smijeni sve u tom HŽ-u. Ili time pokazuje da su isti kao HDZ.

Napominjem da su oni zapošljavanje po stranačkoj liniji opravdavali da moraju imati svoje ljude koji će provesti njihov program.
A nakon izbora da će ti ljudi otići s njima.
Pa da vidimo da li lažu?

Inače, mislim da je tvrtka i dalje uzoran gubitaš, pa bi samo zbog toga trebali dobiti otkaze+ platiti gubitke koje su napravili.

I onda da se ucitelji i profesori ne bune na svoje place, kladim se da u HŽu i ekipa sa srednjom skolom ima place bolje ili u rangu profesora iako godinama samo rade gubitke u poslovanju,, hebe lud zbunjenog, a o ovim politickim pozicijama nema se sta rec vise

Kako su dražesni ovi feudalci. Nama kmetovima ostaje da živimo skromno prema pravilima koje oni postave. Kako znamo da su veličanstveni tako i nećemo propitivati pravednost i moralnost.

New Report

Close