Franckova mljevena kava za domaćinstvo 100% Arabica stekla je mnoštvo poklonika već u prvoj godini nakon uspješnog lansiranja na tržište. Nastala je od pomno odabranih vrhunskih sorti arabica uzgojenih u idealnim uvjetima na planinskim obroncima Središnje i Južne Amerike. Odlikuje se aromama prirodno prisutnima u zrnima ove kave – blagim čokoladnim notama prožetim lješnjakom i bademom koje se oslobađaju posebno prilagođenim procesom prženja i mljevenja. Ovo bogatstvo aroma te njezina slatkoća i blagost pružaju savršen užitak ispijanja.
Hrvatskim kavoljupcima koji vole istraživati bogatstvo aroma i okusa kave, Franck je ponudio još jednu poslasticu – aromatiziranu mljevenu kavu Franck 100% Arabicu s okusom lješnjaka i čokolade. Franck 100% Arabicu i inače prirodno karakteriziraju blage čokoladne arome prožete lješnjakom i slatkim bademom, koje su dodatno pojačane čime je stvorena kava desertnog mirisa i okusa. Mješavini najfinijih arabica dodane su arome lješnjaka i čokolade te je tako stvorena jedinstvena kava koja donosi sasvim novi doživljaj. Riječ je o kavi laganog, baršunastog okusa s prirodnom slatkoćom, nježnim voćnim notama protkanim kakaovcem i orašastim voćem.
Četiri načina pripreme kod kuće
Kao vodeći proizvođač na hrvatskom tržištu, Franck je posvećen razvoju kulture ispijanja kave, ritualima pripreme i istinskog uživanja u kavi. Franckova 100% Arabica te aromatizirana 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade, mogu se pripremati na nekoliko načina – u džezvi, kafetijeri, kao filter kava ili pomoću metode french pressa.
S obzirom na visoku kvalitetu sirovine, svaki od ovih načina pripreme daje jednako intenzivan okus i pruža vrhunski užitak u različitim teksturama kave. Tajna je i u načinu mljevenja ovih kava što omogućava jednako kvalitetnu ekstrakciju aroma bez obzira pripremamo li ju u džezvi, kafetijeri, french pressu ili kao filtar kavu.
Četiri načina pripreme kave
Svaki od predloženih načina pripreme omogućit će vam uživanje u različitim teksturama ovog čarobnog crnog napitka:
NAČIN PRIPREME KAVE U DŽEZVI:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je uliti 100 ml hladne vode u posudu za kuhanje. Kad voda zavrije maknuti posudu s grijače ploče i uz lagano miješanje usipati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) te dobro promiješati. Vratiti posudu na grijaču ploču te lagano grijati do podizanja pjene. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja lagano promiješati pjenu. Po želji dodati šećer i mlijeko.
NAČIN PRIPREME MOKA KAVE (U KAFETIJERI):
Ovisno o veličini moka posude, uliti hladnu vodu do naznačene oznake (otvor na donjem dijelu posude). Kavu rahlo usipati u za to predviđeno sito te kuhati do završetka ekstrakcije. Kava se kuha na temperaturi vrenja i potrebno je odmah nakon kuhanja maknuti moku s vatre radi očuvanja arome kave. Po želji dodati šećer i mlijeko.
NAČIN PRIPREME KAVE U FRENCH PRESS VRČU:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je dodati 2 pune čajne žličice ili jednu punu jušnu žlicu kave u French press vrč. Zasebno zagrijati 100 ml vode do vrenja, preliti preko kave i zatim vratiti poklopac na vrč. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja protisnuti napitak za to predviđenom mrežicom. Promiješati te po želji dodati šećer i mlijeko.
NAČIN PRIPREME FILTER KAVE:
Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je u aparat dozirati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) i 125 ml vode te kuhati do završetka ekstrakcije. Po želji dodati šećer i mlijeko. Ovisno o željenoj količini napitka prilagoditi količinu kave i vode.
Prednosti vakuumiranog pakiranja
Kao i ostale Franckove vrhunske kave, 100% Arabica te 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade dolazi u vakuumiranom pakiranju specifičnog oblika ciglice. Vakuumiranje jamči očuvanje izvorne arome i okusa kave, kao i njezine nutritivne vrijednosti, pa potrošač može biti siguran da će u svakoj ciglici dobiti kavu najviše kvalitete i pune arome.
U izboru materijala za ambalažu svojih ciglica Franck se vodi načelima očuvanja i zaštite okoliša, zbog čega koristi višeslojne polimere i kombinirane materijale koji su ekološki najprihvatljiviji. Također, postupci izrade i dodaci koji se koriste pri izradi polimernih materijala brižljivo se biraju, kako ni u jednom trenutku ne bi došlo do interakcije materijala s upakiranim sadržajem.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu