U stečaju završila prezadužena tvrtka Dragana Brkovića

Autor: Poslovni dnevnik , 15. lipanj 2015. u 21:59
U stečaj je otišlo još nekoliko tvrtki Dragana Brkovića

Vektra Boka ostala je dužna Crnogorskoj komercijalnoj banci 4 mil. eura.

Crnogorska hotelska kompanija Vektra Boka, u vlasništvu poduzetnika Dragana Brkovića, još jedno je njegovo poduzeće koje će završiti u stečaju, a rješenje o pokretanju stečajnog postupka donio je predsjednik Privrednog suda i stečajni sudac Blažo Jovanić, javljaju podgoričke Vijesti.

Za stečajnog upravitelja imenovan je Sreten Mrvaljević. Sud je usvojio zahtjev Crnogorske komercijalne banke (CKB), koja je tražila stečaj Vektra Boke zbog nevraćenog kredita od četiri milijuna eura. Kredit je vrijedan oko tri miliona, a dugovanje s kamatama iznosi oko četiri milijuna eura. Od sedam Brkovićevih kompanija, u Vektri Investments prekinut je stečaj, a u glavnoom poduzeću Vektra Montenegro i u Vektra Jakić traje postupak reorganizacije, tj. programirani stečaj.

U posljednje četiri godine u stečaj su otišle i druge Brkovićeve tvrtke, kao što su Vektra Aviation, Horizont Logistic i Vektra Voda, koja je u međuvremenu ugašena. Crnogorska komercijalna banka odbila je ponudu Vektra Boke da joj ustupi svoje nekretnine i da tako izmire dug za kredit. Kako navode Vijesti, iz uprave Vektra Boke donedavno su tvrdili da će se dogovoriti s bankom o izmirenju obveza te da bi otvaranjem stečaja 120 ljudi ostalo bez posla, jer se u tom slučaju otkazuju svi ugovori o radu. Dragan Brković je OTP-u i CKB-u ostao dužan više od 100 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close