Inovacijski centar 'Tehnološko metalurškog fakulteta' iz Beograda i 'Institut za voćarstvo' iz Čačka razvili su tehnološki postupak za proizvodnju rakije od maline. Novi postupak omogućiti će korištenje sirovine tokom cijele godine, piše b92.
Taj postupak omogućiti će proizvođačima korištenje smrznute maline, uz očuvanje njezinih osobina, mirisa i okusa, a prednost je i što ta inovacija omogućava proizvodnju rakije od višestruko manjih količina voća.
Klasičnim postupkom treba 16 kilograma malina za proizvodnju jedne litre rakije, a u novom tehnološkom postupku svega 1,2 kilograma tog voća.
Stručni tim projekta naveo je da su već vođeni razgovori sa jednim ozbiljnim srpskim proizvođačem o kupovini te tehnologije ili zajedničkoj proizvodnji, koji će biti nastavljeni.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu