Belupo u najvećoj ovogodišnjoj industrijskoj investiciji u zemlji

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2015. u 12:56
Hrvoje Kolarić, predsjednik uprave Belupa Foto: Anto Magzan / ixsell

Zaposlit će još 100 ljudi – Novi pogoni u Koprivnici trebali bi proraditi u 2017.

Ne zna se tko je sretniji zbog izdavanja građevinske dozvole za gradnju dviju novih tvornica koprivničkoga Belupa, farmaceutskog dijela grupacije Podravke – u samoj kompaniji zbog pokretanja najveće ovogodišnje industrijske investicije u Hrvatskoj, “teške” oko 50 milijuna eura, ili u Gradu Koprivnici zbog toga što će na ime komunalnog doprinosa uprihoditi oko šest milijuna kuna i tako nadomjestiti ono bez čega su ostali zbog porezne mini-reforme.

Gradnja dvaju pogona na parceli od 80.000 kvadrata u koprivničkoj industrijskoj zoni, tik uz dvije postojeće Belupo tvornice, počet će ovih dana. U jednom će se proizvoditi kruti, a u drugom polukruti i tekući oblici lijekova. Izgradit će se i novo skladište sirovina i ambalaže. Tvornice bi trebale proraditi u 2017., a zapošljavat će oko 100 radnika,piše Večernji list.

Plan je povećati izvoz na 60% ukupne proizvodnje

'Izgradnjom ovih pogona Belupo će novim proizvodima i tehnologijama ojačati konkurentsku tržišnu poziciju, a s novim kapacitetima postat ćemo i proizvodno fleksibilniji', kazao je Hrvoje Kolarić, šef Belupove uprave. Druga po veličini farmaceutska kompanija u Hrvatskoj prema tržišnom udjelu, Belupo je lani ostvario prihode od oko 840 milijuna kuna uz dobit od 63 milijuna.

Gotovo polovicu ostvaruje u inozemstvu, a posluje na 16 tržišta. U Hrvatskoj je lider u kardiovaskularnom i dermatološkom programu s dva najprodavanija lijeka, onim za liječenje visokog krvnog tlaka i onim za sprečavanje srčanih oboljenja. Tvrtka zapošljava 1300 radnika.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close