Petrinjska Srednja škola prava je mala tvornica hrane.
Kako piše Večernji list, nakon proizvodnje sokova, čipsa od jabuke, jabučnog vina, piva, octa, sireva, kruha i peciva, odnedavno srednjoškolci mesari proizvode i mesne prerađevine.
Omogućilo im je to formiranje mesarskog praktikuma, na koji su jednostavno bili primorani.
Prvo su počeli s osnovnim proizvodima, kobasicama, ćevapima, a ubrzo su prešli i na trajnije proizvode poput špeka, karea, panceta…
Svi proizvodi koje učenici naprave se prodaju, kaže ravnatelj Srednje škole Petrinja dipl. ing. Ante Balen.
Primjerice, cijena je kilograma češnjovki 50 kuna, špeka 60 kuna…
– Cilj nam je da naši učenici ne budu na Zavodu za zapošljavanje, nego da se odmah zaposle, a to mogu samo ako ih dobro obučimo za tržište rada, ističe ravnatelj Balen.
S obzirom na to da nemaju dozvolu da svoje proizvode prodaju izvan same škole, svi koji žele probati domaće petrinjske mesne delicije mogu ih kupiti samo u Srednjoj školi Petrinja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu