Rivijera Crikvenica proglašena najkreativnijom destinacijom u 2014. godini

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2015. u 16:09
Foto: Borna Filić / Pixsell

“Creative Tourism Network” okuplja stručnjake i organizacije iz područja kreativnog kulturnog turizma.

Ovo iznimno vrijedno priznanje je Turističkoj zajednici Grada Crikvenice dodijelila organizacija "Creative Tourism Network" iz Barcelone, jedna od najpoznatijih međunarodnih organizacija, koja se bavi umrežavanjem u području kreativnog turizma. Turistička zajednica Grada Crikvenice se u prosincu 2014. godine prijavila na natječaj "Creative Tourism at a glance", koji je objavila upravo navedena organizacija.

"Creative Tourism Network" okuplja stručnjake i organizacije iz područja kreativnog kulturnog turizma i promovira prednosti koje on donosi turističkim destinacijama. Kreativni turizam naglašava valorizaciju neiskorištenih postojećih resursa kulturne i povijesne baštine te pronalaženje inovativnih načina da posjetitelji postanu dio života lokalne zajednice i aktivno istražuju njezine kulturno-povijesne baštine. 

Međunarodni ocjenjivački žiri "Creative Tourism Awards" je, u velikoj konkurenciji od stotinjak prijava i destinacija iz deset zemalja, izabrao pet najboljih. 
Na osnovi kriterija kvalitete, originalnosti, inovativnosti i održivosti, nagrade su dodijeljene u 4 kategorije: nagradu za najkreativniju destinaciju u 2014. godini dobila je Turistička zajednica Grada Crikvenice, najkreativnija putnička agencija u 2014. je "Wild at Art" iz Škotske, najkreativniji smještaj Cerdeira Art & Craft u Portugalu, dok nagradu za najkreativniji doživljaj dijele projekti "5 Bogota" iz Kolumbije i "Istra Inspirit" iz Hrvatske. Prilikom odabira najboljih, žiri je posebnu pažnju posvetio izvornosti i kreativnosti projekata te vrednovao zanimanje i trud da se u njih uključi lokalno stanovništvo i što veći broj posjetitelja.

Vrijedno priznanje "Creative Tourism Networka" za najkreativniju svjetsku destinaciju u 2014., izvrsna je pohvala i motivacija za daljnji rad nagrađenoga organizatora – Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Komentirajte prvi

New Report

Close