Britanac Adam Smith iz Leedsa, začetnik projekta u kojem se odbačena hrana iz supermarketa i trgovina koristi za potrebe siromašnih, može biti itekako zadovoljan dosadašnjim razvojem svoje plemenite akcije.
Kako piše Independent, 29-godišnji kuhar za goste svojeg lokala radi variva, juhe i kolače, a kao namirnice koristi proizvode koje bi dućani inače bacili u smeće iako su još upotrebljivi.
Što se tiče plaćanja, gosti ovog specijalnog restorana mogu platiti kada i ako žele i mogu, a ako nemaju novaca, kao protuuslugu mogu oprati suđe ili sl.
U 10 mjeseci Smith je sa 20 tona "neželjene" hrane nahranio čak 10 tisuća ljudi, a sakupio je preko 30 tisuća funti koje bi trebao uložiti u otkup zgrade u kojoj se nalazi restoran.
Smithova inicijativa prihvaćena je širom svijeta, pa je tako do danas otvoreno 47 sličnih restorana, a glavni je cilj da ljudi počnu mariti jedni za druge.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu