Iznimno mi je drago što ću neke od tajni utemeljitelja destilerije Jack Daniel, u kojoj nastaje najprodavaniji svjetski viski, moći podijeliti sa hrvatskim znalcima i ljubiteljima tog pića u Hrvatskoj".
Tim je riječima gostovanje u Hrvatskoj najavio Jeff Arnett, majstor destiler najstarije američke destilerije Jack Daniel, koji u Zagreb stiže 15. rujna. Prvi destiler zadužen za jedan od najpoznatijih svjetskih brendova bio je ujedno i njegov utemeljitelj Jasper Newton "Jack" Daniel, a u 148 godina dugoj povijesti ovoga pića Arnett je njegov sedmi nasljednik. Destileriju je preuzeo 2008. i od tada nadzire cijeli proces proizvodnje Jack Daniel'sa, od mljevenja, fermentacije i destilacije do omekšavanja aktivnim ugljenom i dozrijevanja u bačvama.
Nadgleda čak 77 skladišta i 1,7 milijuna bačava viskija koje odležavaju u destileriji Jack Daniel u gradiću Lynchburgu u američkom Tennesseeju. "Naš izvorni recept, inzistiranje na omekšavanju kap po kap, povijesna destilerija, pa i naša neovisnost, sve to potječe od Jacka. Nakon gotovo stoljeća i pol još viski prozvodimo onako kako ga je proizvodimo Jack", kaže Arnett.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu