Bivši šefovi HŽ-a prijavili Hajdaša Dončića DORH-u

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2014. u 16:01
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Četvorka je ministra prijavila dan prije nego što je Vlada donijela odluku, odnosno predložila Skupštini HŽ Infrastrukture, a koju čini Hajdaš Dončić, da ih smijeni.

Kako piše Večernji list, smijenjeni predsjednik i tri člana Uprave HŽ Infrastrukture Darko Peričić, Nikola Ljuban, Marko Car i Rene Valčić prošli su tjedan prijavili Državnom odvjetništvu ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Sinišu Hajdaša Dončića uz optužbu da je svojim odlukama oštetio tu državnu tvrtku u posljednje dvije godine za 100 milijuna eura.

Četvorka je ministra prijavila dan prije nego što je Vlada donijela odluku, odnosno predložila Skupštini HŽ Infrastrukture, a koju čini Hajdaš Dončić, da ih smijeni, piše Večernjak.

Peričić kaže da je HŽ Infrastruktura oštećena jer je operaterima HŽ Cargu i HŽ Putničkom prijevozu po ministrovu naputku morala oprostiti dugove, a prepolovio im je i naknadu za uporabu trase. On smatra da je s još trojicom kolega iz Uprave smijenjen jer se iz državnih tvrtki nakon izbacivanja Slavka Linića iz SDP-a čiste riječki kadrovi i jer ministar Hajdaš Dončić štiti HŽ Cargo, gdje također čini skupštinu, ali na štetu HŽ Infrastrukture. Peričić navodi da je Uprava HŽ Infrastrukture pokrenula naplatu svojih potraživanja od Carga dva dana prije smjene i to aktiviranjem zadužnica, zbog čega je blokiran račun te tvrtke.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Hajdaš je postao miljenik medija kada se doznalo da je prilikom vjenčanja uzeo ženino prezime Dončić i dodao ga svome.

Ipak…radi se o prezimenu koji je njegova žena bila uzela prilikom svog vjenčanja za prvog muža, tako da je Hajdaš uzeo prezime bivšeg muža svoje žene.

Fascinantno i Dončiću prikladno.

POstat će pokajnici i ministar će visjeti nasred Ilice.

da, i kao odgovorne osobe su mirno ispunjavali političke naputke dok im je fotelja bila osigurana, a sad, kad im izmiče fotelja, oni bi uveli pravilo da za kriminal odgovornih osoba odgovara netko drugi. da nismo u hrvatskoj, to bi se moglo zvati nevjerojatnim.

da imamo pravni sustav, oni bi bili prvooptuženi. ako ih je ministar tjerao na kriminal, morali su odmah odbiti njegove zahtjeve i odmah ga prijaviti, ovako su kompanjoni. čak je pitanje i tko se više osobno okoristio takvom situcaijom, nesposobni ministar je po svemu sudeći samo vodio tupavu politiku, a oni su pak primali plaće za svjesno upropaštavanje tvrtke.

New Report

Close