Autor: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS
Nova studija koju je provelo američko sveučilište Loma Linda pokazuje da vegetarijanci i "polu-vegetarijanci" žive 20% dulje od osoba koje jedu hranu baziranu uglavnom na mesu.
Uz navedeno, vegetarijanska prehrana znatno smanjuje emisije ugljičnog dioksida, budući da su razne studije pokazale kako proizvodnja mesa pridonosi sa oko 14-50% svih nastalih stakleničkih plinova.
Studijom je bilo obuhvaćeno više od 96.000 pojedinaca, a prikupljeni podaci pokazuju kako je vegetarijanska ishrana jedna od najzdravijih opcija prehrane budući da smanjena potrošnja životinjskih proizvoda donosi niz dobrobiti za zdravlje i planet.
Puna studija uskoro bi trebala biti objavljena u stručnom časopisu American Journal of Clinical Nutrition.
Izvorni tekst pogledajte ovdje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Moja hrana je vegetarijanac, znaci li to da sam ja poluvegetarijanac i da cu zivjeti 20% duze?
ja mislim da ti je logika na mjestu – ocekuj bar 20%
Moja hrana je vegetarijanac, znaci li to da sam ja poluvegetarijanac i da cu zivjeti 20% duze?
ma hajte molim vas… nismo biljojedi, nemamo burage, sirišta itd
možda dulje žive, ali za što žive?
Uključite se u raspravu