HT snizio cijene u roamingu

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2014. u 10:39
Thinkstock

Sukladno zahtjevima Uredbe o roamingu EU te mišljenju HAKOM-a, Hrvatski Telekom je uskladio svoju roaming ponudu za sve korisnike.

Sukladno zahtjevima Uredbe o roamingu EU te mišljenju HAKOM-a, Hrvatski Telekom je uskladio svoju roaming ponudu za sve korisnike, priopćeno je iz te kompanije.

Cijena svih usluga je smanjena pa cijena odlaznog poziva u zemlje Europske unije te Island, Norvešku i Lihtenštajn, kao i odlaznog poziva prema Hrvatskoj iz tih zemalja snosi 1,81 kn (prije 2,27 kn), cijena dolaznog poziva je 0,47 kn (prije 0,66 kn), cijena SMS-a je 0,57 kn (prije 0,75 kn), dok je cijena 1 MB data prometa, kao i MMS-a 1,90 kn (prije 4,26 kn). Ove cijene počinju vrijediti od 1. srpnja 2014., a u sve cijene uključen je PDV.

Također, rezidencijalnim i poslovnim pretplatnicima, kao i korisnicima bonova te Simpa korisnicima HT-a osigurava se povećanje broja minuta za dolazne i odlazne pozive unutar Travel & Talk opcija. Tako će oni moći u roamingu razgovarati za 10, 50 i 70 minuta više (ovisno o opciji) za isti iznos mjesečne pretplate. Štoviše, s novim cijenama korisnici mogu u roamingu bezbrižno pričati i do 7 sati tijekom mjeseca, ističu iz HT-a.

Tu je i povećanje količine megabajta unutar opcija Travel & Work za 25, 100 i 500 MB, ovisno o opciji. Istodobno, smanjuje se mjesečna naknada na opcijama Travel & Surf do 50 kn mjesečno i Data Roaming M2M 25MB za 40 kn mjesečno. Tako od 1. srpnja sedam dana neograničenog surfanja u zemljama EU, Islandu, Norveškoj, Lihtenštajnu, Srbiji i BiH stoji samo 100, umjesto dosadašnjih 150 kn.

Megabajti uključeni u Travel&Surf L opciji kod pretplatnika vrijede ne samo za zemlje Europske unije te Srbiju i BiH, nego i za dodatnih pedesetak najposjećenijih zemalja u koje korisnici putuju i s kojima posluju kao što su Australija, Albanija, Bjelorusija, Crna Gora, Indija, Iran, Island, Izrael, Japan, Kina, Kosovo, Makedonija, Meksiko, Monako, Norveška, Ukrajina, Rusija, SAD, Švicarska, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati… U svim ovim zemljama podatkovni promet iz opcija može se koristiti neovisno o tome na mrežu kojeg stranog operatora je korisnik spojen.

Na taj način korisnik ne mora voditi računa o tome na koju mrežu se spaja s obzirom na bojazan da bi mu se uređaj mogao automatski prebaciti na drugu mrežu što bi uvećalo troškove, napominju iz kompanije.

"Cijene u našim opcijama od 1. srpnja su niže unutar EU, Islanda, Norveške i Lihtenštajna, što će zacijelo našim korisnicima omogućiti bezbrižnija putovanja. I ne samo to, osim zemalja EU, neke opcije uključuju i zemlje u koje naši korisnici najčešće putuju te s kojima poslovno surađuju. Povoljnije opcije predstavljaju i priliku za naše poslovne korisnike da upravo putem alata i usluga Hrvatskog Telekoma prošire svoje poslovanje na zemlje EU. Još niže cijene roaminga omogućit će intenzivniju komunikaciju, a poslovi bez granica podrazumijevaju i učinkovit prodor poslovnih ideja naših korisnika na mnoga nova tržišta", istaknuo je Jerko Dumanić, direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika Hrvatskog Telekoma.

Komentirajte prvi

New Report

Close