‘Hrvatske vode su odradile svoj posao, ali nema garancije sigurnosti’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. svibanj 2014. u 14:07
Danko Holjević. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

‘Želim naglasiti kako je najveći protok vode zabilježen na rijeci Savi na izlaznom profilu prema Srbiji do sada iznosio 4000 tisuće kubika u sekundi’.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Danko Holjević danas je u Medulinu, u povodu tvrdnje vukovarsko-srijemskog župana da su Hrvatske vode odustale od obrane područja Vrbanje i Drenovaca, rekao da su Hrvatske vode odradile svoj posao, ali da nitko ne može garantirati stopostotnu sigurnost te da se ovaj put radilo o "milenijskim poplavama".

Želim naglasiti kako je najveći protok vode zabilježen na rijeci Savi na izlaznom profilu prema Srbiji do sada iznosio 4000 tisuće kubika u sekundi, a sada je DHMZ na tom mjestu izmjerio protok od čak 6017 kubika u sekundi, rekao je Holjević. A da bi predočio da se radi o iznimnom slučaju, Holjević je rekao kako bi u teoriji protok "jednom u tisuću godina" mogao biti oko pet tisuća kubika u sekundi.

"Svi nasipi i svi objekti su bili dimenzionirani na ovu veličinu koju sam rekao. Praktički radi se doista o esktremnoj, milenijskoj vodi," ustvrdio je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Danko Holjević, odgovarajući novinarima koji su tražili da komentira jučerašnju izjavu vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića.

Galić je novinarima u utorak navečer u Posavskim Podgajcima rekao kako taj prostor brane sami jer su Hrvatske vode u utorak ujutro odustale od obrane područja Vrbanje i Drenovaca. "Mislim da su procjene bile loše, a lošom smatram i odustajanje od druge linije obrane od poplava odnosno branjenja sela općina Drenovci i Vrbanja", reko je Galić.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Danko Holjević danas je u Medulinu nazočio svečanosti obilježavanja puštanja u rad crpne stanice Kažela i kopnenog i podmorskog ispusta Marlera.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pa dobro gdje je odgovorio zašto se odustalo od druge linije obrane? Zašto tamo nema nikoga iz Hrv Voda,nego stanovništvo i vojska sami brane naselja, zašto ih barem ne savjetuju ako ih već nema na terenu, koje kanale i na koji način prokrčiti,kako graditi nasipe, iz kojeg su ovi svijeta?

Hrvatske vode su mjesto uhljebljivanja.
Svake godine povečavaju naknade (kojekakove) da bi se uhljebila rodbina, članovi familije itd.

New Report

Close